Schotland 2018

In mei 2018 zijn we met zes man naar Schotland geweest! Acht dagen puur motorplezier! Geweldig weer, voor Schotse begrippen zelfs een hittegolf! Goed gezelschap en uiteraard geweldige wegen en een schitterende omgeving. Een uitgebreid verslag van deze machtige motorreis is hier te lezen.

De gereden routes staan hieronder, gratis en voor niks!

Dag 1 - Newcastle - Dunkeld

350 kilometer stuurplezier! Vanaf de boot in Newcastle naar Dunkeld. Onderweg kom je langs Jedburgh Abbey en de Forth Bridge. Eindpunt van de route is het Birnam Hotel in Dunkeld. Prima hotel! Niet te duur, ruime kamers en pizzeria om de hoek!

Download file: Schotland-1.gpx

Dag 2 - Dunkeld - Ullapool

Mooie route van 350 km van Dunkeld naar Ullapool. Absolute hoogtepunt is de weg van Inverness naar Ullapool! Voorwaarde is wel dat het gas er op gaat op die weg! Eindpunt is het Morefield Motel in Ullapool. Leuk motel; je kunt je motor voor de deur kwijt, geschikte eigenaar en je kunt er heerlijk eten! En ook nog eens niet duur!

Download file: Schotland-2.gpx

Dag 3 - Rondrit Ullapool

320 kilometer stuurplezier! Begin en eindpunt is het Morefield Motel in Ullapool. De eerste helft van de route rij je langs de spectaculaire westkust van Schotland; ruige kliffen en adembenemende uitzichten! Daarna voert de route je over single-track roads weer terug naar Ullapool. Schotland op zijn best! Absolute aanrader!

Download file: Schotland-3.gpx

Dag 4 - Ullapool - Kyle of Lochalsh

250 kilometer naar beneden langs de kust! Je start in Ullapool en onderweg kom je o.a. langs het Drumbeg Viewpoint en het beroemde Applecross. Eindpunt van deze route is Kyle of Lochalsh, een mooie plek om de dag daarna een rondrit over Isle of Skye te maken! Onze hoteltip: Kyle 'A Bespoke Hotel'.

Download file: Schotland-4.gpx

Dag 5- Rondrit Isle of Skye

Een mooie rondrit van bijna 270 kilometer over de Isle of Skye! De route begint en eindigt in Kyle of Lochalsh. Stop zeker even bij Nestpoint Lighthouse om te genieten van het mooie uitzicht! En als je dan toch in Schotland bent dan kun je ook prima even een rondleiding volgen bij Talisker! Reserveren is niet nodig maar kom niet te laat op de dag.

Download file: Schotland-5.gpx

Dag 6 - Kyle of Lochalsh - Drymen

Lange tocht die we in twee delen hebben gesplitst. Het eerste deel gaat o.a. langs het beroemde meer van Loch Ness en eindigt bij de Coran Ferry. Nu lag de ferry eruit toen wij er waren, dus we zijn bij Fort William naar beneden gereden. Achteraf niet zo heel erg aangezien het een behoorlijk lange route is: deel 1 van de route is 190 kilometer.

Deel 2 van de monstertocht begint al erg leuk met een rondje om Loch Leven. Een mooi stukje qua uitzicht is de weg langs de River Orchy! Het eindpunt van de route is Drymen. Goedkoop overnachten doe je in het Buchanan Arms Hotel. Totale lengte van deel 2: bijna 190 kilometer! Op tijd vertrekken dus!

Download file: Schotland-6-1.gpx
Download file: Schotland-6-2-lang.gpx

Dag 7- Drymen - Newcastle

322 kilometer is deze route. Achteraf gezien iets te ambitieus voor de dag waarop je op tijd bij de boot wilt zijn. We zijn tot The Falkirk Wheel gekomen, daar hebben we besloten om in één ruk via de snelweg naar Newcastle te rijden. We waren er ruim op tijd maar als er onderweg wat gebeurt dan wil je natuurlijk ook wat speling hebben.