Frankrijk 2021

Het kon en mocht weer! Na een rustig jaartje konden we eindelijk weer wat verder op pad met de motor! Deze keer werd het een rondrit door Frankrijk; Vogezen, Jura, Elzas, Franse Alpen en weer terug.

Vrijdag 27 augustus vertrokken we met 8 man. De eerste dag was natuurlijk een aanrijroute. Veel snelweg en uiteindelijk een stukje Eifel en Elzas meegepakt nog. De tweede dag was het al meteen smullen geblazen, de route voerde ons door de Vogezen! Prachtige snelle route met mooie doordraaiers, werkelijk genieten! De dagen daarna waren de aanloop naar het hoogtepunt van onze reis waarbij we de zondag er vooral voor gekozen hadden om de snelweg en de grote plaatsen te mijden.

Maandag zaten we al wat dichter bij de Franse Alpen en de route werd dan ook steeds mooier. Helaas begaf de KTM van Wout het begin van de middag. Na een paar uur te hebben gewacht op de pechhulp hebben we nog een dappere poging gewaagd om verder te rijden maar helaas, na ongeveer een uur was het echt gedaan met de pret. De KTM had er de geest aan gegeven op een drukke weg bij Annecy. Weer de pechhulp ingeschakeld, weer een paar uur gewacht. Uiteindelijk zijn we allemaal in het hotel gekomen, zij het uren later dan gepland. Wout met de taxi, de rest in het donker over indrukwekkende bergpas. Wel een ervaring rijker maar toch zou ik de pas liever met daglicht rijden.

Dinsdag en woensdag was het voor de meesten van ons dan zover! De Franse Alpen! Col du Galibier, Col de la Bonette, Col de l'Iséran, we hebben ze allemaal gehad! Wel helaas weer een pechgeval op de woensdag. Deze keer was David de bok. Een steentje had zijn radiateur ongelukkig geraakt waardoor het ook voor hem einde motorvakantie was. Gelukkig was Wout nog in de buurt met een huurauto die hij dinsdag geregeld had, dus David kon zijn reis, zij het in het koekblik, nog wel vervolgen.

De laatste 3 dagen was het afkicken geblazen. Hoe noordelijker we kwamen hoe minder bergachtig het natuurlijk werd. Kon ook niet anders natuurlijk, je kunt niet eeuwig daar rond blijven rijden, alhoewel dat wel mooi zou zijn!

Maar afgezien van de pechgevallen een supermooie week gehad! Volgend jaar gaan we weer, we zitten te denken aan een toer door de Vogezen, Zwarte Woud, Bayerische Wald, misschien een stukje Tsjechië nog... We hebben een hele winter om daarover na te denken! Komt vast goed!