Harz 2019

Vrijdag

Vrijdag 14 juni was het weer zover! Ons, je zou kunnen zeggen, jaarlijkse uitje naar de Harz! Het begin was al chaotisch en dat bleek helaas ook een voorbode te zijn voor de rest van het weekend.

Om te beginnen leek het Ronald een goed plan om de helft van zijn bagage achterop de Duc te knopen en de andere helft in zijn rugzak te doen. Prima plan, ware het niet dat de bagage achterop bijna van de motor waaide! En dus moest de bagage in de rugzak. Niet heel lekker als je nog 400 kilometer te gaan hebt...

In de tussentijd stond Wout alleen bij Meedenertol te wachten. Wat bleek, hij had in de WhatsApp chat onbedoeld gezegd dat hij ook over Emmen zou rijden! En aangezien hij een dik kwartier te laat was, was de rest al lang op pad naar Ems-Vechte en kon hij dus alleen die kant op kachelen!

Met de nodige vertraging, uurtje later, was de club eindelijk compleet! Op naar de Harz zou je zeggen! Nope... Ruben z'n motor trilde bij 150 km/uur. Na wat overleg hebben we toen besloten om met 7 man naar de Harz te rijden en Ruben zou al dan niet alleen die kant op gaan, afhankelijk van of hij een garage kon vinden en of het vertrouwd was om door te rijden. Achteraf bleek er vlakbij Ems-Vechte een motorzaak te zitten en dus kon ook Ruben, zei het alleen, richting de Harz.

Zaterdag

Mooi weer, dus rijden! Nee... Ruben vertrouwde het toch niet en ook Wichard bleek wat last te hebben van trillingen in zijn stuur. De eigenaar van Pension Waldfrieden maar even gevraagd waar de dichtstbijzijnde motorzaak was. Er was er een in het dorp zelf maar de werkplaats bleek niet open te zijn op zaterdag. En dus moesten ze naar Bad Harzburg rijden, 40 kilometer verderop. Maar gelukkig ging de route daar ook langs dus we hadden afgesproken ze daar ergens weer op te pikken.

Zo gezegd zo gedaan zou je denken... maar niet dus! Een lekke achterband van de R1 gooide roet in het eten. Gelukkig was het zaterdagochtend, had Gerard een reparatiesetje met luchtpatronen bij zich, en wisten we al waar de dichtstbijzijnde motorzaak was! Haast was geboden want het was inmiddels 11 uur geweest en om 13.00 uur ging de motorzaak dicht. Maar ja, met een prop in de achterband kun je niet veel harder dan 60 km/uur... Echt heel gaaf als je dan op een snelweg rijdt waar de rest 120 rijdt!

Maar uiteindelijk troffen we elkaar dus weer bij de motorzaak in Bad-Harzburg! Ruben had daar inmiddels een nieuwe wiellager gekregen en Wichard had besloten het zo te laten. De R1 stond op Michelin Pilot Power 3's maar uiteraard hadden ze die daar niet! En dus moest ook de voorband eraan geloven en kwam er een nieuw setje Metzelers M7-RR onder. Geluk bij een ongeluk, zowel de voor- als de achterband stonden beide al op de nominatie om vervangen te worden!

En dus kon er 's middags eindelijk lekker gereden worden! Mooie stukken gereden, vooral de lange doordraaiers van Braunlage richting Wieda en Zorge! En natuurlijk Netzkater - Hasselfelde!!!

Zondag

Schijtweer! Bijna heel Europa had mooi weer, alleen sommige stukken van Duitsland dus niet, waaronder de Harz. Het plan was om naar Kyffhäuser te gaan en het leek daar ook droog te worden 's middags maar niets was minder waar... Gerard had er al geen vertrouwen meer in en had al besloten om naar huis te gaan. En dus waren we nog maar met 7 man.

Hoop doet leven enzo en dus hebben we 's ochtends maar een wandeling gemaakt door Bad Lauterberg en zijn we zelfs in de kabelbaan geweest. 's Middags zou het immers droog worden! Not! Omdat we maandag binnendoor terug zouden gaan en de rugzak van Ronald daar niet echt geschikt voor was (loeizwaar) besloot Ronald om zondag eind van de ochtend ook alvast over de snelweg terug te gaan. Een gekneusde rib van Ruben zorgde ervoor dat ook hij alvast naar huis ging.

Helaas is het die dag ook niet meer droog geworden in de hele Harz dus verder dan nog een wandeling door Bad Lauterberg zijn we helaas niet gekomen. En dus zaten we uiteindelijk zondagavond nog maar met 5 man in het restaurant...

Maandag

Toch nog lekker kunnen sturen! Vooral het eerste gedeelte van de route natuurlijk! Paar bochtjes in de Harz nog en daarbuiten ook nog een paar mooie bochtjes mee kunnen pakken! Waar het zondag regende en niet overhield qua temperatuur was het nu weer bijna te warm maar goed, beter dit dan regen! Bij Bad-Oeynhausen was het gedaan met de pret, oftewel Autobahn en op naar huis!

 

Al met al wel een leuk weekend, wel stukjes lekker kunnen rijden maar niet helemaal wat we ervan verwacht hadden. Volgend jaar gaan we absoluut voor de herkansing!

Wichard op de foto
Wichard op de foto