Harz & Eifel 2020

Juni

Een keer wat anders, zo kwamen we uit op de Eifel! In eerste instantie gingen we met 10 man dus dan wordt het al wat lastiger om een geschikt hotel te vinden. Uiteindelijk vonden we die in Bollendorf, hotel Hauer. Vanaf het terras keek je uit over de rivier de Sauer met daar meteen achter Luxemburg! De routes die we hadden gingen dan ook deels door Luxemburg en uiteraard door de Eifel zelf!

Alles was geregeld en het was aftellen geblazen! Tot corona roet in het eten gooide... Onzekere tijden, dus we hebben lang getwijfeld. Uiteindelijk zijn we met 6 man die kant op gegaan. Ondanks dat we eigenlijk alleen maar regen hebben gehad was het een geweldig weekend! Beetje onwennig, dat wel, met het gedoe met de mondkapjes bij het tanken en in het hotel. Maar als je aan tafel zat of op het terras had je daar geen last van verder. De gereden routes maakten een hoop goed! En dankzij het weer hebben we onze regen-skills wat op kunnen poetsen, je moet het maar positief bekijken!

Juli

Nog steeds corona, dus een verre (motor)vakantie zit er dit jaar niet in. Daarom maar weer even een kort uitje naar de Harz! 5 dagen deze keer, met beter weer dan in de Eifel gelukkig! De eerste 2 dagen nog wel redelijk wat regen gehad maar de laatste 3 dagen was het prachtig weer!

Johan en Eddy gingen eerst wel mee, toen niet, en uiteindelijk weer wel! Plek zat in het pension gelukkig dus ze kwamen vrijdagavond aan! Zaterdag dezelfde route gereden als vrijdag omdat Johan en Eddy nog nooit bij Kyffhaüser waren geweest! 36 haarspeldbochten, niet van die smerige knijpers die je in de Alpen en Dolomieten wel hebt maar mooie bochtjes! En daar 36 van op een rij! Hoe bedenk je het! Super gewoon!

September

Omdat we de smaak te pakken hadden zijn we in september nog een keer geweest! Naar de Harz uiteraard! Bewezen goed en verveelt nooit! Een herhaling van juli, zelfde pension (Pension Roseneck), zelfde routes! 4 dagen deze keer, met fantastisch nazomer-weer! Volgend jaar maar even kijken hoe de corona-vlag erbij hangt. Met een beetje mazzel kunnen we volgend jaar wat verder weg weer! En zo niet dan gaan we weer een keer naar de Harz, waarom ook niet he...

Wichard op de foto
Wichard op de foto
Wichard op de foto