Frankrijk 2021

Na 2 jaar kon het eindelijk weer! Wat verder weg met de motor! Deze keer hebben we een fantastische roadtrip door Frankrijk gedaan. Startpunt was zoals zo vaak Ems Vechte. Na de nodige snelwegkilometers was het meteen smullen geblazen! Stukje Eifel, daarna door de Elzas en de prachtige Vogezen, de Jura, de Franse Alpen en binnendoor weer huiswaarts. Deze keer echt een rondrit, dus van hotel naar hotel. Erg mooie routes gereden met als hoogtepunten toch wel de Vogezen en de Franse Alpen. Wederom een machtige motorrit!

De gereden routes kun je hieronder vinden!

Dag 1 - 500 km

Kleine 500 kilometer van Ems Vechte naar Wissembourg. Een groot stuk snelweg uiteraard aangezien het ook al zo'n 100 kilometer is naar Ems Vechte voor de meesten van ons. Maar we sloten de dag mooi af met een mooi stuk binnendoor waar je lekker tempo kunt rijden!

Download file: P - Route 1 - 300 km.gpx

Dag 2 - 335 km

De Vogezen! Werkelijk briljante route! Je rijdt van Wissembourg naar Thann. Gas erop en gaan! De route bouwt mooi op, het begint relatief rustig en gaandeweg de route kan het gas er steeds meer op! Absolute aanrader, zeker voor een supersport!

Download file: P - Route 2 - 300 km.gpx

Dag 3 - 251 km

Korte overgangsroute van de prachtige Vogezen naar de Franse Alpen. Haalt het niet bij de vorige dag maar 100 keer beter dan de snelweg!

Download file: P - Route 3 - 280 km.gpx

Dag 4 - 290 km

Deze route leidt je naar Bourg Saint Maurice en smaakt naar meer! Zie het als het voorgerecht voor de komende dagen. Veel bergpassen met als uitsmijter de weg van de Cormet de Roselend naar Bourg Saint Maurice!

Download file: P - Route 4 - 290 km.gpx

Dag 5 - 200 km

Deze dag staat volledig in het teken van de mooiste pas van de Pyreneeën (MotoPlus 07-2011), de Col du Pourtalet! Omdat het een behoorlijk eindje rijden is vanaf de camping pak je de pas mee en zou je halverwege de afdaling in Frankrijk kunnen draaien. Of je gaat all the way en je neemt de pas helemaal! Persoonlijk zou ik het doen, het stukje in Frankrijk is echt de moeite waard ook! Je rijdt grotendeels dezelfde weg terug maar dat maakt de lol er niet minder om uiteraard! Afhankelijk van waar je precies keert is de route tussen de 315 en 350 kilometer lang.