Grand Tour – Franse Alpen

Het duurt nog even maar de voorpret is natuurlijk ook al mooi! In september gaan we weer een Motorfreak Grand Tour doen met z’n allen! Op speciaal verzoek van Wout gaan we deze keer weer naar de Franse Alpen! Iets andere opzet dan in 2021, toen zijn we redelijk snel van de snelweg afgegaan al en vanaf de Elzas binnendoor gereden. Nu is het één dag snelweg en dan binnendoor.

We vertrekken zaterdag 7 september naar Malbuisson, zo’n 860 kilometer rijden. Vanaf daar doen we een rondje Franse Alpen, tot de Cote d’Azur en weer terug! Ruw asfalt dus de pro-tip voor deze vakantie is, nieuw setje banden eronder vlak voordat we gaan!

Dag 1 Malbuisson

Zaterdag 7 september

Eindpunt van dag 1 is Hôtel-Restaurant Le Lac in Malbuisson. Bewezen goed, we waren er in 2021 immers ook al! We kunnen de motoren in de garage parkeren en eten en drinken kan daar ook prima!

De route naar Malbuisson (ca. 860 kilometer snelweg) is niet zozeer leuk maar meer een investering voor de komende week. Meer dan 2100 kilometer colletjes pakken!

Dag 2 Faverges

Zondag 8 september

Vanaf zondag zien we een week lang geen snelweg meer! We rijden van Malbuisson naar Faverges.

Nog geen grote bekende passen deze dag maar wel een mooie route. We rijden onder Genève en boven Annecy langs. Na 322 kilometer komen we aan bij hotel de Geneve in Faverges. Hier kunnen we de motoren achter het hotel parkeren. Eten en drinken is ook hier geen probleem!